Skiskytterskole 2016

Postet av Sokna IL - Skiskyting den 4. Okt 2016

Liker du spenning? Liker du utfordringer? Kom og bli en skiskytter sammen med oss du også!!

Årets skiskytterskole starter søndag 23. oktober kl 10-14.


Skolen er for elever i 3. klasse og eldre. Skolen starter med en dagsamling (søndag 23.10.) og fortsetter tre påfølgende torsdagskvelder.


Første dag på skiskytterskolen består av et sikkerhetskurs i forbindelse med håndtering av våpen, skyteopplæring, fysisk aktivitet, lek og moro, og sosialt samvær. Det serveres lunsj midt på dagen.


Skiskytterskolen er gratis, og alle som gjennomfører får diplom og en premie. Det kreves at en foresatt stiller på skolen sammen med utøveren.


Ta med drikkeflaske, joggesko, overtrekksklær og et klesskift. Vi ordner med resten som trengs av mat og utstyr.


Påmelding via sms til Ola Joar Sundli på 91608441, eller på e-post ola.joar.sundli@gauldalen.no

SENEST 19. OKTOBER.


Prøve skiskyting?

Postet av Sokna IL - Skiskyting den 21. Aug 2016

Velkommen til å prøve skiskyting hos Sokna IL

Pr i dag er det ca 25 aktive utøvere i alderen 9 til 21 år som er med på skiskyting i Sokna IL, og det er rom for flere å bli med! Vi arrangerer skiskytterskole hver høst, men det er også mulig å prøve skiskyting gjennom hele året, dersom det ikke passer å delta på skiskytterskolen.


Skiskytterstadionen til Sokna IL, ligger i Hauka ca 20-30 min kjøretid fra Soknedal og Støren. I hovedperioden som strekker seg fra midten av oktober til og med midten av april, tilrettelegges det med to treninger pr uke. På treningene settes det fokus på lystbetonte treningsaktiviteter og sosialt samvær. Vi har også mulighet til å tilrettelegge for barn og unge med nedsatt funksjonsevne. Det er mulighet for å delta på lokale poengrenn i Hauka og andre skiskytterkonkurranser i Trøndelag for utøvere som ønsker det. Under kan dere lese mer info om hva denne idretten går ut på, og hva som kreves for å bli med.


Hva er skiskyting?


Skiskyting er en kombinasjonsidrett - på engelsk kalt «biathlon» - hvor langrenn og skyting kombineres. Hver for seg stiller de to idrettene store og svært ulike krav til utøveren. Det er vel nettopp dette som gjør idretten så utfordrende og spennende både for utøveren og publikum. Skiskyttere går bare konkurranser i friteknikk, det vil si at man kan velge å skøyte eller gå klassisk, men de fleste skøyter. Våpenet som blir brukt i skiskyting er kaliber.22.


Hvem kan begynne med skiskyting?


Norges Skiskytterforbund anbefaler å begynne med skiskyting tidligst når du er blitt 10 år gammel (det oppfordres til å begynne med langrennstrening før det). I Sokna IL er det mange som er yngre enn 10 år når de starter med skiskyting, men vi oppfordrer alle skiskyttere til å være med på skitreningene!

Gjennom skiskytterskolen vil du og dine foresatt(e) få den nødvendige informasjon og veiledning som skal til for at du skal få glede og utbytte av å drive med skiskyting. Grunnlaget for å utvikle deg videre som skiskytter vil bli lagt – og en dag er du kanskje deltaker i Norgesmesterskapet i skiskyting.

I Sokna IL har vi skiskytterskole hver høst, den kunngjøres på denne hjemmesida, på vår facebookside og i våre to lokalaviser, Trønderbladet og Gauldalsposten.

På grunn av at vi bruker våpen, skal det være med en foresatt som bærer våpenet for utøveren.


Skiskytterskolen


Hva trenger du av utstyr?


For å trene skiskyting trenger du et par ski, skisko og staver. Treningstøy til kalde vinterdager er også lurt. Når det ikke er snø, bruker barn og tidlig ungdom joggesko. Mange klubber låner ut skiskyttervåpen til nye utøvere, det har vi i Sokna IL også. Se avsnitt under for mer informasjon om skiskyttervåpen.

Skiskyttervåpen
Reglene er at bare personer over 18 år kan anskaffe seg våpen dersom de kan dokumentere behov for dette.

Unntak kan gjøres for personer over 16 år som har vært medlem av skytterlag/skiskytterlag i minst 6 måneder eller har mottatt opplæring i sikker bruk og behandling av våpen.

Når bruker av et våpen er mellom 12 og 16 år kan foresatte få tillatelse til å kjøpe våpen.

Når bruker er under 12 år vil foresatte ikke få tillatelse til å kjøpe våpen.

Myndighetene vil at det er klubbene som skal eie våpen som brukes av alle under 12 år. Klubben kan imidlertid låne/ leie ut våpen ved en utlånskontrakt.

Mer info om sikkerhet og våpen


Kostnader

I forbindelse med treninger, poengrenn og andre konkurranser, dekker Sokna IL blant annet treningsskudd, deltakeravgift på konkurranser, kveldsmat på poengrenn og utlån av skiskyttervåpen første år. Avhengig av alder, deltakelse og aktivitetsnivå, vil utøver motta en årlig treningsavgift på fra 300 kr (første året) til max 1500 kr.

For spørsmål, kontakt:

Jorid Løkken 95915262 eller

Ola Joar Sundli 91608441
Premieutdeling

Postet av Sokna IL - Skiskyting den 18. Apr 2016

Premieutdeling etter sesongens poengrenn og klubbmesterskap, samt Magnar Solberg-pokalene:

Soknahall søndag 24. april kl 18.00.
Klubbmesterskap

Postet av Sokna IL - Skiskyting den 26. Mar 2016

Det meldes ganske mildt framover, så vi må få arrangert det utsatte klubbmesterskapet ganske kjapt. Ny dato er tirsdag 29. mars.
Vi starter rigging standplass, løyper mm kl 18.00. Innskyting og start så snart vi er klar.
Distansen er supersprint, dvs fire skytinger for alle. Korte løyper. Enkeltstart for 12 år og yngre. Fellesstart for 13 år og eldre (enkeltstart for de som ønsker det). Fra 13 år og eldre er det tre ekstraskudd pr skyting.
Etter supersprinten er det stafet...t, der laga blir satt sammen av påmeldingsteamet. 1.etappen er kun skyting, 2. etappen starter med å gå strafferunde(r) for 1. etappens skyting-kort runde-skyting-eventuelle strafferunder-veksling, 3.etappen kort runde-skyting-eventuelle strafferunder-mål. Ingen ekstraskudd på noen av etappene. Vi tar en gjennomgang på etappene før start!
Vi prøver med de samme i komite som sist oppsatt: Siri Garli påmelding, Svein Granøien standplass, Bjørn Bones tidtaking, Ingrid Frøseth kjøkken og Jorid Løkken rennleder/merker løyper/orienterer. Bytt/ta med dere flere ved behov.
MS+TC-finale 19.-20.3.16.

Postet av Sokna IL - Skiskyting den 20. Mar 2016

Takk til utøvere, foreldre, publikum, funksjonærer og alle andre for stor innsats ifm renna i Hauka denne helga! Værgudene viste seg ikke fra sin beste side denne gang, men det må vi nok regne med en gang iblant når det er utendørsidrett vi driver med.

Vi har en del gjenglemte ting etter rennet. Ta kontakt på 97987702 eller ola.joar.sundli@gauldalen.no.