Prøve skiskyting?

Postet av Sokna IL - Skiskyting den 21. Aug 2016

Velkommen til å prøve skiskyting hos Sokna IL

Pr i dag er det ca 25 aktive utøvere i alderen 9 til 21 år som er med på skiskyting i Sokna IL, og det er rom for flere å bli med! Vi arrangerer skiskytterskole hver høst, men det er også mulig å prøve skiskyting gjennom hele året, dersom det ikke passer å delta på skiskytterskolen.


Skiskytterstadionen til Sokna IL, ligger i Hauka ca 20-30 min kjøretid fra Soknedal og Støren. I hovedperioden som strekker seg fra midten av oktober til og med midten av april, tilrettelegges det med to treninger pr uke. På treningene settes det fokus på lystbetonte treningsaktiviteter og sosialt samvær. Vi har også mulighet til å tilrettelegge for barn og unge med nedsatt funksjonsevne. Det er mulighet for å delta på lokale poengrenn i Hauka og andre skiskytterkonkurranser i Trøndelag for utøvere som ønsker det. Under kan dere lese mer info om hva denne idretten går ut på, og hva som kreves for å bli med.


Hva er skiskyting?


Skiskyting er en kombinasjonsidrett - på engelsk kalt «biathlon» - hvor langrenn og skyting kombineres. Hver for seg stiller de to idrettene store og svært ulike krav til utøveren. Det er vel nettopp dette som gjør idretten så utfordrende og spennende både for utøveren og publikum. Skiskyttere går bare konkurranser i friteknikk, det vil si at man kan velge å skøyte eller gå klassisk, men de fleste skøyter. Våpenet som blir brukt i skiskyting er kaliber.22.


Hvem kan begynne med skiskyting?


Norges Skiskytterforbund anbefaler å begynne med skiskyting tidligst når du er blitt 10 år gammel (det oppfordres til å begynne med langrennstrening før det). I Sokna IL er det mange som er yngre enn 10 år når de starter med skiskyting, men vi oppfordrer alle skiskyttere til å være med på skitreningene!

Gjennom skiskytterskolen vil du og dine foresatt(e) få den nødvendige informasjon og veiledning som skal til for at du skal få glede og utbytte av å drive med skiskyting. Grunnlaget for å utvikle deg videre som skiskytter vil bli lagt – og en dag er du kanskje deltaker i Norgesmesterskapet i skiskyting.

I Sokna IL har vi skiskytterskole hver høst, den kunngjøres på denne hjemmesida, på vår facebookside og i våre to lokalaviser, Trønderbladet og Gauldalsposten.

På grunn av at vi bruker våpen, skal det være med en foresatt som bærer våpenet for utøveren.


Skiskytterskolen


Hva trenger du av utstyr?


For å trene skiskyting trenger du et par ski, skisko og staver. Treningstøy til kalde vinterdager er også lurt. Når det ikke er snø, bruker barn og tidlig ungdom joggesko. Mange klubber låner ut skiskyttervåpen til nye utøvere, det har vi i Sokna IL også. Se avsnitt under for mer informasjon om skiskyttervåpen.

Skiskyttervåpen
Reglene er at bare personer over 18 år kan anskaffe seg våpen dersom de kan dokumentere behov for dette.

Unntak kan gjøres for personer over 16 år som har vært medlem av skytterlag/skiskytterlag i minst 6 måneder eller har mottatt opplæring i sikker bruk og behandling av våpen.

Når bruker av et våpen er mellom 12 og 16 år kan foresatte få tillatelse til å kjøpe våpen.

Når bruker er under 12 år vil foresatte ikke få tillatelse til å kjøpe våpen.

Myndighetene vil at det er klubbene som skal eie våpen som brukes av alle under 12 år. Klubben kan imidlertid låne/ leie ut våpen ved en utlånskontrakt.

Mer info om sikkerhet og våpen


Kostnader

I forbindelse med treninger, poengrenn og andre konkurranser, dekker Sokna IL blant annet treningsskudd, deltakeravgift på konkurranser, kveldsmat på poengrenn og utlån av skiskyttervåpen første år. Avhengig av alder, deltakelse og aktivitetsnivå, vil utøver motta en årlig treningsavgift på fra 300 kr (første året) til max 1500 kr.

For spørsmål, kontakt:

Jorid Løkken 95915262 eller

Ola Joar Sundli 91608441


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.